Jalan Senai Airport Johor Bahru Siap Dibina


Alhamdulillah akhir nye jalan Senai Airport Johor Bahru hampir siap untuk diguna oleh penguna jalan raya terutama penduduk Senai yang sekian lama menantikan jalan singkat itu.Sebelum ini untuk ke Senai Airport harus la pusing jauh mengambil mase dengan jalan yang sesak.Manakala untuk penguna jalan raya dari Senai Airport untuk ke arah jalan kulai pon menjadi masalah harus pusing jauh.Seperti penduduk senai untuk menghantar anak-anak kesekolah.

Ade segelintir anak-anak Melayu yang bersekolah Rendah terpakse abes Sekolah Rendah terus ke sekolah Agama,dimana waktu Sekolah Rendah abes jam 1.00ptg masuk sekolah Agama jam 3.30 mengambil mase 2 jam untuk duduk disekolah.Ini la antara masalah yang menyebabkan anak-anak yang bersekolah Agama tidak dapat pulang rehat sebentar dirumah.Selepas nie anak-anak ini dapat la pulang berehat sebentar sementara menunggu mase ke sekolah Agama.Untuk ke Sekolah Rendah Senai atau Agama hanye la mengambil mase beberape minit sahaja.






29 comments:

  1. fuhh finally...!

    punya lah lama tunggu nk siap..
    tiap mggu ulang alik kluang-jb ikut jln ni...

    jimatkan tak nak ikut highway...hehe...
    tp tu la smpai je jln ni msti sesak sikit...

    dah siap pun..Alhamdulillah ^^!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nani : kn ! lame menunggu.jalan pon teruk tapi alhamdulillah siap gak,kalo sesak tu ade time2 nye

      Delete
  2. wowooo.. bgos lea kalau da siap.. alahamdulillah.. Allah SWT tahu yg hamba2nya dlm kesusahan. sbb tu lahh sglenye da bjln lncar speti byase.. hek3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fara : insyaallah segalan nye berjalan dgn lancar hehe !

      Delete
  3. Amboi...dah buat entri mcm nk dah blh jd wakil rakyat la..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rina : ehhh..politik2 taknak kalo aduan rakyat boley la hehe !

      Delete
    2. cik eyla ayu taq kamu..hehe

      Delete
  4. wahh wahh hehehe :D. tapi saya bukan org sana :p
    hee melaka pun sama gak ada jalan yg tergendala. tapi dah siap jugak akhirnyer. senang sikit kan dia shortcut kan hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiqa : ehh melake ea..mane tu.kampung kita sane hihihi

      Delete
  5. Salam,,lma nye x ikut jln ni..mls nak lyn jam time kat dpn pej.pos tu..akhirnye siap jg..Lps ni blik Pontian blh ikut sini plak..Rindu kat umah lme Taman Damai..
    Kenangaku disitu..cewah lyn feeling plak.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aini : skrg jalan da ok tapi kalo jem tu ade time kot xde la jem memanjang jer..jenoh drive yg xdrive pon da hot hihihi

      Delete
  6. semoga dgn ada nye jalan ni dpt memudahkan orang ramai.. ecece.. kita lak pomot.. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ara : insyaallah moga pengguna berpuas aty dgn jalan yg telah di siapkn

      Delete
  7. alhamdulillah, semua orang dapat kesenangan daripada jalan tu kan? :D

    ReplyDelete
  8. tahniah dh dpt jalan baru! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. munnafendy : hehe..tahniah terutame org senai jb.cik eyla sekadar lalu jer

      Delete
  9. saya nma je dok jhr...jb bawu skli g :P heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. reza : ahaha..sian nye dyew ! meyhh rajin2 singgah kikiki

      Delete
  10. walaupun sis duduk johor tp tak taupun pasal ni huhu nampak tak betapa tak pekanya saya huhkhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis : kalo lalu situ maybe peka kot hihihi

      Delete
  11. wah..selesai segala masalah sebelum2 ni ye?? alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boni : yeahh ! selesai sudah.saat yg ditgu2 hehe

      Delete
  12. wah.. johor.. mesti best kan.. hari tu hampir nak gi johor, tp leh sebab anak buah masuk hospital, tak jadi nak gi johor.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. CP : alahaii cian nye xpew laen hari ley g k.hope ank buah cpt sembuhh =)

      Delete
  13. bersyukur dengan kemudahan yang telah disediakan... salam kunjungan balas, tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. santri : yupp bersyukur sangat.bile lalu jalan tu senyum jer..hikhik

      Delete
  14. Wahhh dh siap ?? yeaahh ! ni yg wt makin tk sbar nk blikk JB raya nanti ^^ hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Sudi - Sudi La Comment Yer 1 Pon Jadi
Makasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...