Camera Intipan lebih kepada keburukan


Di hari selasa hari berganti hari cuaca dengan begitu panas di kawasan tempat tinggal Cik Eyla tekak asek terase haus jer..maklum la cuaca panaskan.so minum air puteh kene lebih-lebih pepatah orang tua-tua..hehe.

Sedang melayan mase yang ada sikit kelapangan nie berjalan-jalan ke blog rakan-rakan sambil tu ada juga geledah info yang terkini..biasa la kite hidup nie kene la amek tahu serba sedikit apa yang berlaku disekelilingkan ! tak kira diluar atau dialam internet.

Dunia 0o dunia
Dunia makin canggih tak kira la canggih dari segi apa pon tapi yang pasti kadang kala kecanggihan harus la diguna dengan sebaiknya,kalo salah guna keburukan yang akan berlaku.Apa yang Cik Eyla nak perkatakan tentang Camera.Wahhh tentu ramai yang obses dengan Camera kan?bergitu jugak dengan Cik Eyla..ada Camera tak lekang snap situ sana sini hehehe.Tapi itu Camera biase..

Bagaimana pulak dengan Camera Pengintai,Intipan?Adakah benda nie membawa keburukan..Salah guna jadi la keburukan.Bila dengar pasal Camera jenis  nie kaum wanita la paling takut dan harus sentiasa berhati-hati.







Awas,Jika seseorang memberi kertas tisu didalam sebuah kotak.Kotak tersebut mungkin merupakan sebuah Camera yang merakamkan setiap pergerakan anda.

Camera Intip kini boleh diperolehi dalam pelbagai bentuk dan saiz serta boleh kelihatan seperti barangan biasa termasuk penyangkut baju,teg pengenalan,jam,pemadam elektrik,pembersih udara dan tanda keluar.

Ia beroperasi seperti Camera biasa tetapi saiznya berbeza mengikut aktiviti penyamaran.

Ada di antaranya boleh merakam imej jelas dan dijual pada harga berpatutan.

Seorang jurujual peralatan elektronik di jalan pasar memberitahu  The Star bahawa model Camera Intip tanpa wayar yang popular adalah dalam bentuk jam tangan,pen dan kunci kereta.



Dia turut menunjukkan sebuah kotak tisu yang mempunyai Camera dengan lensa yang direka seperti kod bar.

"Camera Intip berbentuk kotak tisu ini berada dipasaran lima atau enam tahun lalu tetapi tidak begitu popular sekarang.ia boleh merakam bunyi" katanya. sumber


37 comments:

  1. wah!! mcm2 ada skrg nih... huhu

    ReplyDelete
  2. adeh.. bahaya juga ea... thnks for info.. kena berhati-hati dan perhatikan betul2 la nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CKJ : tu la kn..makin canggih makin bahaye seramm !

      Delete
  3. dkna pon ada terbaca jugak yang kat kotak tisu nie dorang letak camera ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adylia : kotak tisu pon da jadi tempat camera adoii x selamat da

      Delete
  4. weh weh, info bagus neh...

    stidaknya kita jadi lebih waspada... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ivan : share mane yg patot harap boleh sentiase berhati2

      Delete
  5. ee..bhya nya..kita pun tak tau klu dirakamkan..
    ayu taq eyla ;-)

    http://arelinayu.blogspot.com/2012/05/contest-by-nora-danishsaya-meminati.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu : serius kn..berdoa sentiase harap xkan berlaku pade kite2

      Delete
  6. hi tuan blog yg manis..

    owhh bagus info nehh, bahaya ni kena hati-hati kalau berada di tempat tertentu... ;)

    ReplyDelete
  7. WOW.. HIHIHI.. AWAS AWAS YE KAMERA BEGINI. ADMIN BLOG, SAYA DA FOLLOW YE... :)

    ReplyDelete
  8. bahaya ni kalau ada dalam toilet wanita..ish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak : ishhhhhhh kn..bahaye seram mcm2 rase ade

      Delete
  9. cuak tol ngan kamera2 tersembunyi camni..aishh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alynn : mcm2 rase ade bile bab camera nie >_<

      Delete
  10. ehhh jadi takut nak masuk tandas awam dengan fitting room T_____T

    ReplyDelete
  11. dunia dah maju.. kne lbeh waspada.. emmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jannah : bertambah maju bertambah2 la waspada nye

      Delete
  12. bilik air sndri g slmt...sng xpyh mndi :P hehe

    ReplyDelete
  13. jadi..jgn la buang air kecik d tandas awam..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amoy : buang air tecik di toilet sendiri jer selamat n aman miahaha

      Delete
  14. biasa benda2 ni guna dlm cite spy2..uhuk2 bahaya ..teknologi sering disalahgunakan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis : zaman sekarang dunia realiti pon diguna kan..tahap bahaye

      Delete
  15. slalu nya kalo cmera mcm ni mmg la sepatut nya di gunakan utk intipan... tapi akan lebih byk akan gunakan utk ke arah keburukan... kan..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. korn : manusia kn x lari dr buat keburukan..tapi kalo sampai aibkan sangat2 x elok

      Delete
  16. Bukan perempuan jer kena hati2. Setiap orang yang jadi public figure kena hati, especially ahli politik dan selebriti.. Lagi awak terkenal lagi ramai yg busuk hati dan nak menjatuhkan awak.

    Tapi ada juga alat yg boleh detect benda2 ni.. cuma taktau la keberkesanannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. WBC : org biase x popular pon jd mangse tu la kalo ade nye bende canggih2 nie

      Delete
  17. Macam2 cara dorang nak buat jahat kan?
    kena check selalu nih

    ReplyDelete
  18. demm, jenis water proof tu mmg jahanam laa :p

    ReplyDelete
  19. perghh..
    ni buat takot nak pi toilet or shower public..

    makneng follow kamu juga...
    membalas kunjungan...=)

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Sudi - Sudi La Comment Yer 1 Pon Jadi
Makasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...