Tips Kegunaan Soletape Dalam Pakaian


hey sunday ! kite berjumpa lagi ahaha ! blogger-blogger anda ok?ade yang demam,pergi la klinik.ade yang tak ade mod?cari la mod tu..hehe!ade yang kecewa,bersedih,menangis?tabahkan hati kuat kn semangat.

Entri kali nie tak ade apa nk citer sangat la kn ! Maklum la Cik Eyla ade aktiviti jalan jauh nanti Cik Eyla buat entri nye.So kali nie cuma nak kongsi tips sikit jer berkenaan pakaian.Sekira nye baju seluar korang terkena bulu kucing kew habuk yg meletak teruk kew rambut dan sebagai nye yang susah nk tanggal mesti pening kan tak tahu nak buat mcm mana,nak-nak lagi kalo pakaian tu pakaian kesayangan.So da tentu nye ade yang hantar dobi.Begitu juga Cik Eyla..asal terkena mcm tu jer gerenti hantar dobi sebab tak ade cara lain.

Wokey la Cik Eyla ade tips tapi tak tahu la kalo ade antara korang da tahu kan..so Cik Eyla nak bagitahu pada yang belum tahu.cara nye sangat simple..







ha ! nampak soletape kat atas tu.korang cari soletape yang mcm kat atas tu dan hanye perlu potong la panjang sikit tapi agak-agak la kan..so da potong tampal kan pade tempat yang terkena bulu,rambut.habuk yang teruk.lepas tu cabut kan balik dan buat tempat yang terkena seterusnye.Insyaallah akan tertanggal..kena la buat slow-slow jgn ganas-ganas kang tak pasal rosak baju kang hehe.Selamat mencuba yer..

- Sekian - 


14 comments:

  1. bagus la TIPS nie...
    baru terpikir...hehehehhee
    THANK INFO

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinkcolor : hehehe..t try wat slow2 taw.

      Delete
  2. ziela tag awak lagi :)

    jom join ramai - ramai contest yang dibuat oleh Nurul Farain <3
    Hadiah2nya sgt lumayan :) dah join jgn lupa tag nama Ahmoy Si Merah dalam post tu ya ^^ terima kasih :)

    http://ahmoysimerah.blogspot.com/2012/05/contest-edit-photo-for-me-by-nurul.html

    saya doakan kejayaan awak :)

    ReplyDelete
  3. wah tips yg bagus..:))
    sm bawu taw..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SM : saja kongsi sebab da pernah buat =)

      Delete
  4. kalau guna selotape ni nanti baju berbulu kan? camane lak tu? agak2 boleh tak gune kan selotape ni untuk cabut misai? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. korn : kalo baju terkena bulu kucing amek soletape tu tampal kat baju yg bahagian terkena bulu ok ! then cabut balik soletape tu..nanti bulu2 tu akan tertngal dr baju.lagi2 kalo baju yg warna hitam kn ! haa nak wat misai pon bole god idea bahaha !

      Delete
  5. haaaa berguna tambah2 nk hilangkan habuk & bulu kucing kt seluar hitam,kannn

    ReplyDelete
  6. wah .. nice tips nii .
    kebetulan sering kalo kaos item jadi berbulu putih . .

    ReplyDelete
  7. owh macam tu.. tak terfikir pula.. hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Sudi - Sudi La Comment Yer 1 Pon Jadi
Makasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...